Sportief als ik mezelf vind, vind ik het leuk om via social media wat sportieve platforms of groepen of community’s of hoe je dat ook moge noemen te volgen. Één daarvan is de site van Stoere Vrouwen Sporten met bijbehorende social media kanalen.

Ze publiceerden een artikel over stappen. Tienduizend stuks om precies te zijn. Per dag. Want dat is goed voor je. En in de community moedigden de stoere vrouwen elkaar afgelopen maand aan om die stappen daadwerkelijk te zetten.

Nu denk je misschien ‘nou mevrouw de bewegingswetenschapper van Care4moving, jij vindt het zeker fantastisch om altijd precies te tellen hoeveel stappen je zette en het zijn er vast ook veel meer dan die tienduizend.’ Maar dat valt dus een beetje tegen.

Bewegen in het dagelijks leven moet in mijn ogen vooral fijn zijn. En ontspannend enzo. En ook functioneel trouwens. En hoewel het natuurlijk aardig is om wat inzicht te krijgen in je dagelijks beweegpatroon, ben ik toch ook wat bang dat het een nogal obsessief gedoe wordt als je al die stappen echt gaat tellen.

Evengoed ben ik nu geboeid, ik vond het artikel wel een eye-opener en was nieuwsgierig naar mijn eigen dagelijkse beweegpatroon. Vandaar dat ik de activity-app van mijn alles registrerende telefoon maar eens opende. En dat viel dus nogal tegen. Volgens dat ding zet ik gemiddeld maar zo’n vijfduizend stappen per dag.

Nu is die waarde vermoedelijk niet helemaal correct. Mijn telefoon weet namelijk niet dat ik in huis ook eindeloos stappen zet en de trap op en af sjouw omdat ie dan meestal ergens rondslingert. En ook onderweg wil het ding wel eens in een tas belanden, maar toch.

Ik ben nu toch geïnspireerd om te onderzoeken hoeveel stappen ik dan zet. En op wat voor dagen ik meer beweeg. Ook lijkt het me best aardig om de kleuterzoon en peuterdochter eens van een zogenaamde activitytracker te voorzien.

Ik ga maar eens kijken naar een leuk apparaat. To be continued…