De kleuterzoon en peuterdochter zijn nogal van het verkleden. Ze gebruiken geregeld handdoeken en theedoeken als allerlei soorten capes en mantels, de kleuterzoon gaat graag in alleen een broek slapen want dan lijkt hij op Maui en het allerleukst is toch wel de echte verkleedkleding.

De peuterdochter heeft haar Elsajurk echt helemaal afgedragen, de varkens- en leeuwenpakken zijn beide veel gebruikt, de brandweer is immer populair, geregeld zwemt er een Dory door de kamer en ook woont hier de één of andere buitenaardse superheld.

De pietenpakjes die ik voor een klein prijsje bij een zekere voordelige drogisterij scoorde waren dan ook succes verzekerd. Dacht ik toch. Maar het werd nog even ingewikkeld.

Aan het enthousiasme van mijn span lag het zeker niet. Alleen bleek het schattige jurkje bedoeld voor vijf- en zesjarigen de peuterdochter ruim te klein. En het pak dat de kleuterzoon aantrok viel na een uur dragen uit elkaar van ellende.

Het jurkje ruilden we om voor een groter exemplaar. Voor zeven- en achtjarigen zegt de verpakking. Ik denk dat het zo’n beetje maat 98 is, welke zevenjarige men precies in gedachten heeft is mij niet duidelijk. Het pietenpakje vervangen was ingewikkelder. We kregen keurig ons geld terug hoor, maar daar had de kleuterzoon natuurlijk geen boodschap aan. Die moest een pietenpak.

Lastig, want in de drie winkels die we ervoor afstruinden hadden ze die dingen niet. Gelukkig ging de kleuterzoon ook akkoord met een Sinterklaasvariant. Hij zag er zelfs de voordelen van in, met die cape kon hij namelijk ook Batman spelen.