Sjonge, we worden steeds Amerikaanser met zijn allen. Waar ik een jaar of twee geleden echt nog nooit van het concept ‘black friday’ had gehoord, kon ik er dit jaar, en dan maak in een understatement, bepaald niet omheen.

Werkelijk zo’n beetje overal werd ik met de meest hysterische kortingen gelokt om allerlei spullen aan te schaffen. Ik kreeg eindeloos mailtjes van webwinkels waar ik ooit iets kocht, de social media stroomden en mee over en ook in de stad was het feest compleet.

En het is natuurlijk leuk hoor, eindeloos korting. Dan kun je nog eens iets kopen. Maar jemig, slaan we nu niet een beetje door met de koopgekte? En ook, word je dan bij definitie genept als je iets koopt wat niet zo is afgeprijsd? Ik ben een beetje in de war.

De cadeaus voor de komende tijd zijn hier inmiddels bij elkaar geshopt. Precies op tijd trouwens, want dit weekend begint het grote uitpakken ook al. Maar das weer een ander soort hysterie.