Er is een heel aantal dingen dat ik niet begrijp. Zo snap ik echt niet dat er geen McKroket menu op de kaart van de MacDonalds staat en vind ik het onbegrijpelijk dat Lays haar salt&vinegar chips niet in Nederland verkoopt.

De afgelopen dagen in Londen heb ik me uitstekend vermaakt en zo af en toe heerlijk verwonderd. Zo viel het me bijvoorbeeld op dat de Engelsen op het irritante af overal waarschuwen voor potentieel gevaar. Vorig jaar tijdens onze fietsvakantie merkte ik het al, en dat beeld werd afgelopen weekend bevestigd.

In bijna iedere lift waar je instapt vertelt een bandje je eerst twee keer de deuren vrij te houden alvorens de deuren dichtgaan. Tegen de tijd dat het bandje uitgekletst is, had je al beneden kunnen staan, maar dat terzijde.

Toen er in een restaurant een glas kapot viel, zocht het personeel eerst een waarschuwingsbord. Gedurende het zoeken had het glas al opgeruimd kunnen maar dat geeft verder niets.

Het grootste contrast vond ik in de metro. Naast de roltrappen staan om dep aar meter bordjes met verboden en instructies. Volstrekt betutteld word je daar. Grappig genoeg is een ritje in de ‘tube’ daarentegen zo ruig dat het in een pretpark niet zou misstaan.