De dag was wat moeizaam. Het begon al met de nacht, de kleuterzoon had last van groeipijn. Knetterzielig want het manneke ligt dan echt ondersteboven in bed door de pijn in zijn benen. En ook nogal enerverend, het komt de nachtrust zeg maar niet ten goede.

Vandaar dat ik de wekker maar even negeerde en de juf een mail stuurde toen het hele spul om acht uur nog sliep. We zijn vervolgens rustig opgestaan en leverde de kleuterzoon rijkelijk laat op school af.

Ik nam de meisjes daarna mee naar de winkel en de dokter. Dat vonden we zo vermoeiend dat we eenmaal weer thuis maar zijn gaan slapen. De wekker die om twee uur ging kom ik niet negeren, ik denk niet dat de juf er van gecharmeerd is als we de kleuterzoon ook een uur later zouden ophalen.

Met de drie kindjes liep het vervolgens stroef. Veel geruzie, gehuil en geklooi. Je hebt wel eens van die middagen. Ik keek zo tegen een uur of vijf behoorlijk uit naar bedtijd.

Maar toen het dan eindelijk zover was, waren de kleuterzoon en peuterdochter heerlijk samen met de Duplo aan het spelen en de babydochter zat dat op haar gemakje te bekijken. Zouden ze het er om doen? Het was bijna zonde om het te doorbreken, maar ik heb ze toch maar naar bed gebracht.

Foto: via Pexels, want het licht is hier rond bedtijd niet geschikt voor foto’s.