Hadden ze dat niet kunnen zeggen

Het is de tijd van het jaar, ik weet het. En zieke kindjes horen er nu eenmaal bij, echt, ik ben best bereid dat te accepteren. En het zal heus nog wel vaker voorkomen dat er twee of zelfs drie tegelijk niet fit zijn, so be it.

Maar had niemand me even kunnen vertellen dat je eigenlijk twee wasmachines nodig hebt om het ook maar een klein beetje bij te kunnen houden als er meer dan één ziek is?

We hebben hier, al zeg ik het zelf, toch redelijk wat ervaring met spugende kindjes. En voor een babydochter met spuugneigingen draai ik mijn hand niet meer om. Hydrofielen genoeg en ze heeft toch maar kleine kleertjes. De luier die ze in haar bed produceerde zorgde er wel voor dat haar lakens tot en met de molton in de was moesten, maar soit.

Toen de kleuterzoon mee begon te doen werd het toch ingewikkelder. Want uiteraard moest het arme jochie ’s avonds spugen in zijn bed. Die mooie hoogslaper ja. Wat een horror is dat. Gelukkig was de man thuis om de zooi mee te temmen.

Alles van het bovenste bed moest de was in, en dan mogen we ons nog soort van gelukkig prijzen dat het daar bij bleef. Het had best erger gekund, ik bedenk maar even niet hoe dan precies. De wasmachine was echter nog druk met de vorige ronde. Ik ben er nog wel even zoet mee 😂🤔.

Geef een reactie