Thuis blijven

De kleuterzoon blijkt nogal een huismus, lijkt hij toch ook een beetje op mij, als je hem vraagt wat hij wil gaan doen zegt hij vrijwel altijd ‘thuis blijven’. Best grappig dat hij dat dan verkiest boven dingen als een krijspaleis, dierentuin of zwembad, die hij ook heus heel leuk vindt hoor. Maar het idee van thuis spelen en niet al te veel hoeven vindt hij echt allerheerlijkst.

Vandaar dat we op de laatste dag van de vakantie helemaal niets planden. Ik hield rekening met veel tv, grote chaos en het één en ander aan ruzie tussen de kleuterzoon en peuterdochter. Want dat is hét nadeel aan zo’n thuisdag, het escaleert altijd een keer.

De chaos was er sneller dan ik dacht, de babydochter breidde de wasberg wat uit door een niet nader te beschrijven luierincident en rond een uur of elf was er ook al sprake van een zogenaamde speelgoedsoep.

Ergens vroeg in de middag vond de kleuterzoon tussen het speelgoed een badspeeltje. Hij bedacht dat hij wilde douchen en tot zijn grote verbazing vond ik dat prima. Voor de zekerheid trok hij na de douche zijn pyjama gewoon weer aan, op die manier konden we in ieder geval niet de deur uit.

En zo is de kerstvakantie dan weer afgerond. Op naar de carnaval!

Geef een reactie