Met een beessie
In je buurt
Voel je je beter

Zo werd gezongen in één van de vroege versies van kinderen voor kinderen. En dat gaat inderdaad vaak op. Tenzij je allergisch bent, dan voel je je juist slechter, maar dat is wat anders.

Op de afdeling waar ik tegenwoordig geregeld rondloop krijgen de bewoners vaak visite. Van partners, van kinderen of andere familie en vrienden en zo af en toe ook van huisdieren.

Nu heb ik zelf doorgaans niet eens zoveel met beesten, maar ik vind het wel buitengewoon grappig om de interactie tussen bewoners en viervoetig bezoek gade te slaan.

Neem nou Assie, het schattige kleine hondje dat geregeld op bezoek komt. Niet alleen de bewoner voor wie het betreffende bezoek komt vermaakt zich met Assie, maar in ieder geval de helft van de bewoners lijkt in ieder geval een beetje gecharmeerd van het beestje.

Leuk om te zien vind ik dat. Assie brengt net een beetje leven in de brouwerij en doorbreekt de dagelijkse routine wat. Een huiskat is wegens die genoemde allergieën van deze en genen en ook uit hygiënisch oogpunt geen optie, maar deze bezoekhond fleurt de boel mooi een beetje op.

Lief om te zien.