Het gaat best goed met mijn stappenmissie, op de meeste dagen haal ik het beoogde stappendoel vrij eenvoudig. En ik moet zeggen, ik zet er zo af en toe toch wel een stapje extra voor. Daarmee is het doel van de hele toestand geloof ik al aardig bereikt.

Iedere keer dat de dagdoelen een aantal keer bereikt worden, wordt in de volgende week het dagdoel wat opgeschroefd. Inmiddels moet ik 7000 stappen per dag zetten, dat is nog prima te doen hoor, ik ben wel benieuwd waar het gaat eindigen.

Op dagen dat ik thuis ben en niet al te veel dingen onderneem, moet ik iets extra’s doen om het doel te halen. Ik ga daarom tegenwoordig geregeld lopend de kleuterzoon uit school halen. Dat komt ook nog eens goed uit voor de babydochter, die kan dan mooi een dutje doen onderweg.

De kleuterzoon en de peuterdochter zijn, hoewel ze het wandelen prima aankunnen, niet altijd even gecharmeerd van het gestap. Ergens vreemd, want ze vinden het heerlijk om onderweg lekker te spelen en het doet ze in mijn ogen best goed.

Inmiddels ben ik nog wat beter voorbereid en neem ik wat te drinken mee. Dan kan de kleuterzoon zijn grote ‘uit-school’dorst vast lessen. Dat maakt de wandeling aanzienlijk leuker.

Foto’s: samen drinken en samen op mamma wachten.