Ssssst! De tijger slaapt.

Compleet toevallig ontdekten we dat we bij wijze van afsluiting van de nationale voorleesdagen naar Burgers’ Zoo konden. Het boekje ‘Sssst! De tijger slaapt’ kon dienstdoen als entreebewijs en Dieuwertje Blok zou komen voorlezen.

Dat leek ons wel wat, dus gingen we naar Arnhem met vier van die boekjes. Dieren kijken doet het altijd goed en we hadden toch al bedacht om naar Dalfsen te gaan, dan kom je er langs. Goed geregeld dus.

Eenmaal daar werden de kleuterzoon en peuterdochter vakkundig omgetoverd tot tijgers. Alleen daarom waren ze al blij. Dat de mevrouw van het Sinterklaasjournaal ging lezen vonden ze ook al erg leuk.

Wij van de ouders vonden de leesplek een beetje onhandig gekozen en vonden dat er door andere ouders en een meneer met een camera van de telegraaf wat weinig ruimte overbleef voor de kindjes. De kindjes zelf leken daar gelukkig weinig last van te hebben.

Verder zagen we eindeloos beesten, werd er heerlijk gespeeld en bleek de babydochter een fantastische grijpreflex te hebben. Ze had in de mangrove een vlinder te pakken, dat moet je toch gewoon kunnen… Ik vrees dat het beestje het er niet geheel ongeschonden vanaf bracht helaas. Sorry vlinder.

Geef een reactie