Mindfulness voor moeders

Je kent het vast; te veel te doen, te weinig tijd, overal spullen, een overlopend hoofd, een achterstand met de was, te weinig slaap en net niet helemaal fit. Welkom in het leven met kleine kinderen.

Het was druk de laatste dagen en de komende tijd gaat dat niet beter worden. Tussen al die drukte door vond ik toch nog tijd om te ergeren aan de stapeltjes en het onopgeruimde speelgoed in de huiskamer.

Ik lag daar even naast de babydochter van te balen en besloot om er maar gewoon gebruik van te maken. In plaats van met koffie voor de tv te ploffen ben ik op mijn dooie gemakje het speelgoed op gaan ruimen.

Niet snel en efficiënt zoals ik dat meestal probeer, maar vooral rustig aan. Met tussendoor wel twintig keer opstaan om nog ergens iets vandaan te plukken. Ik vond het best rustgevend.

Toen dat eenmaal klaar was, waagde ik me zelfs aan een stapeltje en ook nog een mandje. En vervolgens heb ik me ook nog eens niet geïrriteerd aan de losse eindjes waar ik niet aan toekwam.

Zo was mijn avond best nog zen en ben ik blij dat het er iets verder opgeruimd van raakte. Zo’n avond kan ik wel vaker inlassen.

Geef een reactie