Die ritsen

Het is dus koud de laatste dagen. In ieder geval zo koud dat het voor comfortabel buiten zijn echt wel noodzakelijk is om de winterkleding zo’n beetje op orde te hebben. Zeker op de fiets. En al helemaal voor peuters, kleuters en baby’s. Voor de babydochter gaat het me redelijk af. Ze reist op de fiets in de maxicosi en bij dat ding kochten we destijds een heerlijk warme voetenzak. Met haar winterjas en muts erbij heeft ze het echt niet koud op de fiets.

De peuterdochter is al een iets ander verhaal. Die kan doodleuk bedenken dat ze het helemaal niet koud vindt en dan categorisch weigeren om een muts op te zetten. Of haar jas dicht te doen. Of handschoenen aan te trekken. En soms wil ze met alle geweld op crocs of slippers naar buiten. Halverwege komt ze er natuurlijk achter dat het wel koud is en begint ze keihard te brullen. Gelukkig heb ik dan meestal alle benodigde attributen bij de hand en kan ik de problemen oplossen.

De kleuterzoon is weer anders. Die is van het soort dat alles kwijtraakt. De capuchon die bij zijn jas hoort vond ik al een paar keer op school terug. Zijn muts verdwaalt geregeld in zijn tas en zijn wanten zijn vaker wel dan niet onvindbaar. Dus hadden we maandagochtend een probleem. Hij moest met de fiets naar school en er was een want weg. Dat heeft het arme jochie geweten, halverwege de fietstocht begonnen zijn vingers (en hijzelf) hard te protesteren.

Natuurlijk kocht ik die ochtend nog vervangende wanten. Deze keer met een touwtje, die raakt hij niet meer kwijt dacht ik. Toch wel zo bleek donderdag al. Het touwtje begaf het en bovendien blijken de wanten zelf ook niet van het allerstevigste soort. Gelukkig kocht ik meteen twee paar.

Helaas blijken de jassen van zowel de kleuterzoon als de peuterdochter ook niet helemaal bestand tegen het koude weer. Beide gaan aan de onderkant zo’n beetje net zo hard weer open als je ze dicht doet.

Dat irriteert mij dus. Ik dacht het geregeld te hebben, krijg je dit soort fratsen. In het geval van de peuterdochter kan ik me er nog bij neerleggen. Ze is de tweede gebruiker van de jas en het gaat ook nog eens om een kwalitatief niet fantastische spiraalrits.

De kleuterzoon echter kreeg zijn jas nieuw, de rits is een ‘sterke’ blokrits en hij draagt het ding nu voor het tweede seizoen. Het was geen idioot goedkope jas en ik had er echt meer van verwacht. Mooi stom dus. Ik ga maar op jassenjacht, wie weet vind ik nog een leuk uitverkoopje. Iemand nog tips?

Geef een reactie