Mamma-tijd

Bij het inschrijven van de kleuterzoon voor zwemles kreeg ik de wat onverwachte vraag ‘wanneer wilt u komen sporten?’ Het bleek zo te zijn dat een kind geen lid kan worden en zwemles kan volgen zonder dat er een ouder lid is.

Ergens een vreemde regel en het had zomaar kunnen zijn dat ik niets met zo’n club wil hebben. Maar het ging anders, ik vond het namelijk best een goed idee.

Er kan flink worden gesport, er is kinderopvang, een zwembad en zelfs een sauna. Wat wil een moeder nog meer. Inmiddels speelden de meisjes al een paar keer bij de zwemles van de kleuterzoon, zoals de peuterdochter het zo mooi zegt. En toen ik uitgesport was, gingen we zwemmen. Mooi scenario.

Op deze opvangwoensdag mocht ik laat gaan werken. Dat betekent een ochtend alleen en bijna stress om te bedenken wat ik met die tijd ga doen. Ik ruimde wat op, fixte een pan boerenkool zodat de man en kids iets te eten zouden hebben en ging daarna eens rustig sporten.

Beetje hollen, rondje zwemmen en daarna op mijn dooie gemakje in de sauna. Wat een heerlijkheid. Ik kwam geheel verkwikt op mijn werk. De zwemles van de kleuterzoon heeft toch wel voordelen!

Geef een reactie