Zelfzorg II

Nu het voor het moment in ieder geval gelukt lijkt om de griep te ontwijken, voor mijzelf althans, met name voor de peuterdochter moet ik het nog zien, wil ik het eens hebben over een andere variant van zelfzorg.

Het is nogal een dooddoener en een cliché tegelijkertijd maar een belangrijk deel van zelfzorg is in mijn ogen het zorgen voor eigen tijd. Momenten waarop er even niet honderd keer per minuut ‘mamma’ klinkt en waarop ik ook nog eens niet aan het wasvouwen ben.

Het zal wel een beetje moeder-eigen zijn, maar ik voel me op die momenten vaak een beetje schuldig omdat ik niets aan het doen ben. Niet handig, want een relaxte mamma is echt beter voor iedereen. En toch schiet me-time er wel eens bij in.

Vandaar dat ik wel geboeid was door de keukentafel-meeting van Lonneke*. Het idee daarachter was om eens bij elkaar te gaan zitten en het te hebben over het moederschap, waar je tegen aanloopt en wat dat met je doet.

Toen een vriendinnetje opperde om samen te gaan was ik snel om. We gingen. En het werd inderdaad een fijne avond. Alleen al vanwege de tijd aan mezelf en de ruimte voor een écht gesprek. Omdat het fijn is mede-mamma’s te ontmoeten. Omdat Lonneke knettergoed is in het creëren van een open en veilige sfeer.

De avond maakte dat ik me realiseerde dat het allemaal best prima loopt maar dat die pas op de plaats echt ook belangrijk is. Punt van aandacht dus. Het bracht me ook op het idee van een wijnavond. Dat lijkt me namelijk ook wel wat. Doet er iemand mee?

* Echt een aanrader hoor, zo’n avond. Wil je ook een keer aansluiten, hou dan de pagina van Lonneke in de gaten.

Geef een reactie