Ondoorgrondelijke maten

Met twee kleine meisjes in huis en een omgeving die weet dat we wel houden van een beetje kledingrecycling verzamel je veel meisjeskleding. Om er voor te zorgen dat al die kleding ook daadwerkelijk gebruikt wordt, moet er zo af en toe flink uitgezocht worden.

De verschillende kleertjes worden op maat geselecteerd en klaargelegd voor één van de meisjes. Tot zo ver weinig ingewikkeld. Wat ik wel eens een complicatie vind is de bepaald niet eenduidige maatvoering tussen én binnen verschillende merken.

Zo zit de babydochter de ene keer in maar 74, de andere in 86. De peuterdochter varieert meestal ergens tussen maar 92 en 104. Dan is er nog steeds weinig aan de hand, het is duidelijk wat voor wie is en bij het aantrekken merk ik dan wel of het eventueel te groot dan wel te klein is.

Na de laatste uitzoeksessie raakte ik echter een beetje in de war. Tijdens het wasvouwen vond ik een shirtje van de babydochter in maat 80 en één van de peuterdochter in maat 98. Dat stond er tenminste op.

Toen ik de shirts naast elkaar legde bleek het shirtje van de babydochter groter dan dat van de peuterdochter. Opmerkelijk, zo vond ik. Daar gaat toch ergens iets mis.

De grap is dat beide meisjes hun eigen shirtje hebben gedragen en dat ik dat niet als heel veel te groot of te klein heb opgemerkt. En de vraag is nu, in welke kast zal ik de shirtjes nu eens neer gaan leggen?

Geef een reactie