Het thema op de school van de kleuterzoon is op het ogenblik iets met ziek zijn, beter worden of iets in die trant. Iets met zorg in ieder geval, best passend bij de week van de zorg die op het ogenblik aan de hand is.

In het kader daarvan wordt het vast van alles met het thema gedaan, maar aangezien de kleuterzoon echt niet vrijwillig gaat vertellen wat ie meemaakt op school kan ik slechts raden wat ze allemaal doen.

Één ding kreeg ik wel mee, ze mochten een knuffel meenemen naar school om die écht beter te gaan maken. Natuurlijk lieten we de tijger thuis achter en was er iemand op school ontroostbaar toen hij daarachter kwam. Dus fietste ik met de meisjes heen en weer en toen we de tijger bij zijn baasje hadden afgeleverd zagen we échte verpleegkundigen in vol ornaat.

De peuterdochter vond het maar spannend en de kleuterzoon was danig onder de indruk. De verworven paarse handschoen wordt gekoesterd en hij was wat teleurgesteld dat hij niet met de stethoscoop had kunnen luisteren.

En zo zijn de doktersspullen hier opeens weer bijzonder populair. Handpop Lisa had het flink te pakken, de peuterdochter was druk met troosten en de kleuterzoon doktert er lustig op los.

Het zal mij benieuwen hoe lang dit thema blijft hangen.