X

Een mooie benadering

Er is niemand dood hoor; althans, niet in mijn omgeving. Alweer een tijdje geleden kwam ik langs dit plaatje en ik vond het een mooie manier van denken. Op deze Koningsdag daarom een beetje tegengewicht aan de oranje feestvibes.

Het thema dood is met een continu vragen stellende kleuter en peuter echter geregeld aan de orde en ook bij het werk met de met de mensjes van de dag is het een regelmatig langskomend onderwerp.

De man en ik doen ons best om de vragen van ons span neutraal te beantwoorden. Doodgaan is natuurlijk verdrietig voor de mensen die achterblijven en in geval van jong of onverwacht buitengewoon naar.

Tegelijkertijd hoort doodgaan onherroepelijk bij het leven en juist bij heel oud of heel ziek wellicht ook wel eens ronduit welkom. Of ik nu zo geloof in het idee van overleden naasten die je welkom heten weet ik niet zo, maar een vriendelijke benadering vind ik het wel.

Mooi om zo’n ingewikkeld thema eens zo écht afgebeeld te zien. Ik hou van de zachtheid en de sereniteit die het uitstraalt in plaats van de wat angstige ‘laten we er maar niet over praten’ sfeer die vaak om de dood hangt.

Heb een fijn feestje vandaag! ??

Goodbye and welcome. Door Charles Santoso.

Bianca: