Loden pijp

Als je hier maar lang genoeg werkt, leer je dit vanzelf

Zo zei mijn collega terwijl ze haar toch betrekkelijk hete koffie in een recordtempo naar binnen goot om daarna in hoog tempo naar beneden te hollen. Zo kon ze voorkomen voorkomen dat één van onze zorgvragers* zichzelf over het bedhek op de grond zou storten.

Ze had natuurlijk de koffie ook gewoon kunnen laten staan, maar de ervaring leert schijnbaar dat het dan toch in de gootsteen belandt. En ik moet zeggen, deze oplossing was vermoedelijk niet langzamer.

Het geeft mij een goede reden om te gaan oefenen op het drinken van hete koffie. Dat staat min of meer haaks op mijn huidige situatie. De koffie gaat er vaker lauw dan warm in.

Daar zijn trouwens drie heel andersoortige zorgvragertjes debet aan.

* Mooi woord, zorgvrager. Ik leerde het uit een boek. Denkend aan de mensen die mij zogenaamd om zorg vragen, vind ik de term de lading niet altijd even goed dekken.

Dat is net zo met de mensen die in demonstratiefilmpjes van allerhande hulpmiddelen voor zorgvrager spelen. Die zijn doorgaans in de verste verte niet representatief voor het soort zorgvrager bij wie je de hulpmiddelen daadwerkelijk gebruikt.

Geef een reactie