Auf der Autobahn

We hebben vakantie! De man regelde vorige week lekker last minute een bezoekje aan Denemarken. We gaan eerst een paar dagen naar Legoland en daarna nog in een huisje in Jutland.

We bedachten in eerste instantie om per bus te reizen. Dat viel echter qua prijs wat tegen en we vonden het toch wel een klucht. Per trein of vliegtuig was niet praktischer dan wel goedkoper en derhalve hebben we maar eens een auto gehuurd.

De kleuterzoon was er het gelukkigst mee. Hij vond het helemaal leuk. De peuterdochter vond het ook soort van grappig zo in een auto, hoewel het toch moeizamer werd naarmate het wat langer duurde.

Voor de dreumesdochter was de reis nog het meest ingewikkeld. Het meiske had geen idee wat haar overkwam en de vertraging door file en werkzaamheden zijn lastig uit te leggen. Gelukkig had de man zich grondig voorbereid en hield hij haar flink zoet met allerhande al dan niet gezonde lekkernijen.

Ik heb zelf mijn aantal gereden kilometers weer eens wat op peil gebracht. Het is ruim 700 kilometer tuffen. De file was heel vervelend, maar legaal testen hoe hard ons vehikel wilde dan wel weer leuk.

Best hard ging het, vond ik zelf. Na de test hielden we overigens wel weer een normalere snelheid aan. Ik vind het laagvliegen geloof ik maar gevaarlijk.

Geef een reactie