De vierdaagse

Bij de bso mag de kleuterzoon tot half zeven blijven. En meestal halen we hem dus ook tegen half zeven op. De kleuterzoon is dan doorgaans het allerlaatste kindje en gelukkig vindt hij dat over het algemeen niet zo erg.

De bso-juf verlaat de school dan meestal met ons en deze keer had ze wat extra haast. Ze moest namelijk het verkeer gaan regelen in verband met de wandelvierdaagse en grappig genoeg ontdekten we dat het vlak bij ons huis was. De route kwam langs onze voordeur.

Een aantal weken geleden zag ik de aankondiging van het evenement al. Het was ook toegankelijk voor de kleuterzoon maar na een betrekkelijk korte overpeinzing besloot ik dat deelnemen hem niet ging worden.

Gezien ons schema (maandag zwemles, dinsdag en donderdag is de man laat thuis en op woensdag is het opvangdag) lijkt een activiteit rond etenstijd me logistiek knap ingewikkeld. En zeker vier dagen achter elkaar.

Bovendien is de kleuterzoon doorgaans, en dan druk ik me voorzichtig uit, na zessen niet op zijn best. Vijf kilometer wandelen is dan geen sinecure.

Ik heb dan ook groot respect voor alle ouders die al dan niet enthousiast meedoen. En natuurlijk voor de organisatie!

Foto: gemaakt vanaf ons balkon. Opmerkelijk trouwens dat de route over een zogenaamd olifantenpad loopt, in feite door het gras dus. Of ben ik nu een zeur?

Geef een reactie