Jaaaa! Eindelijk regen.

Wellicht is het u ook opgevallen dat het de laatste tijd nogal droog was. Ik heb zelfs geen idee wanneer het voor het laatst regende. Allerlei boeren en agrariërs trouwens wel, want er schijnen door de droogte flink wat oogsten verloren te zijn gegaan.

Op deze zaterdag was er dan eindelijk weer eens sprake van regen. En ook niet een klein beetje hier in Dalfsen. Ik zat gezellig met de dreumesdochter buiten toen de lucht wel heel eng donker werd. De lichtflitsen joegen ons vervolgens naar binnen. De regen leek me nog wel verkoelend maar de combinatie van onweer en onder een boom zitten toch niet zo verantwoord.

De dreumesdochter vond al die regen fascinerend en heeft een hele tijd in de deuropening naar buiten staan kijken. Ze ging er ook even in staan maar nadat ze bijkwam van de verbazing dat dat mocht van mij vond ze het geloof ik maar koud. Ze was in ieder geval snel weer binnen.

Er viel in een betrekkelijk korte tijd ruim tien millimeter regen. Fijn voor de tuin, maar de oogsten zijn er vast niet mee gered. De komende week wordt het volgens mijn weerapp wederom warm en droog. Balen dus voor iedereen die de regen zo hard kan gebruiken. Wij gaan maar gewoon ons best doen om er lekker van te genieten.

Geef een reactie