Klauterkabouter

De dreumesdochter is qua grove motoriek* wat vlotter dan haar broer en zus. Toen die de leeftijd hadden die de dreumesdochter nu heeft, dachten ze nog niet eens na over lopen. En ook het klim- en klautergehalte was nog te overzien.

Dat is dus compleet anders bij onze jongste telg. Die schept er een groot genoegen in om te pas en te onpas op te staan en te gaan klimmen.

Best grappig om te zien en ze wordt er ook steeds handiger in. En vlugger. Zo zat ik aan tafel en was even twee tellen bezig met het helpen van de kleuterdochter. Ik draai mijn hoofd weer terug en daar stond het geval voor mijn neus. Midden op tafel.

De schuldbewuste blik en ondeugende grijns zijn dan werkelijk onbetaalbaar. Desondanks heb ik haar toch maar even op de grond geparkeerd. Ik kon het alleen niet laten in eerst een foto te maken. Is dat pedagogisch erg onverantwoord?

* op kletsgebied houdt ze zich dan weer wat rustiger. Ze weet uitstekend duidelijk te maken wat ze wil en heeft daar helemaal geen woorden voor nodig.

Geef een reactie