Op stap met pappa

Alweer twee jaar geleden was er sprake van een vader-zoon uitje. Het was één van de laatste dagen voordat de eerste schooldag zou beginnen en de man vond dat een mooie gelegenheid voor een avontuur met de toen verse kleuterzoon.

Ook nu kwam het zo uit dat de dreumesdochter en groepdriezoon bij het kinderdagverblijf dan wel bso waren en dat de overgang van de ene naar de andere opvang resulteerde in een extra thuisdag voor de kleuterdochter. Wederom een mooie gelegenheid voor een avontuur.

De voorkeuren van de kleuterdochter zijn wat minder uitgesproken dan die van haar grote broer. Ze houdt van prinsessen hoor, maar niet op een manier zoals de groepdriezoon destijds van brandweer hield. Het verzinnen van een plek om naar toe te gaan was derhalve iets minder vanzelfsprekend.

De man besloot in de trein te stappen naar Den Haag om daar het Mauritshuis te bezoeken. Waar die keuze precies op gebaseerd is, is mij niet helemaal duidelijk geworden maar ze zagen er het Meisje met de parel. De kleuterdochter vond dat ze mooie oorbellen had.

Vervolgens gingen ze naar het kinderboekenmuseum, ‘daar waren sprookjes mamma!’ en natuurlijk naar het strand. Evenals twee jaar geleden kwam de man met een slapende kleuter weer thuis. Deze keer op zijn rug, ervaring leerde hem dat het handig was om de drager mee te nemen.

1 Comment

  1. Joris says: Beantwoorden

    Bij het Mauritshuis kon ik meteen een Museumkaart voor de inmiddels vierjarige kleuterdochter aanschaffen, vandaar – de bekende Meesters zijn mooi meegenomen. Niet ieder museum, waaronder het Kinderboekenmuseum, is een Museumkaart verkooppunt.

Geef een reactie