Powerrrrrr!

Het is een nogal nieuwetijdsprobleem, dat geef ik meteen toe, en ergens vind ik het een treurige zaak, maar ik baal geregeld omdat de batterij van mijn telefoon weer eens leeg is.

Het apparaat raakt inmiddels wat op leeftijd en is toch vrij vaak druk met allerlei activiteiten. Ik vind het niet alleen jammer dat ik dan bijvoorbeeld gedurende speeltuinmomenten niet snel een blogje kan tikken, maar soms is het gebrek aan energie ook echt onhandig.

Want tijdens school- of werktijd vind ik het van belang om min of meer bereikbaar te zijn voor noodgevallen. De kindjes zijn dan netjes onder de pannen, maar als er iets geks gebeurd moet ik daar toch dingen voor kunnen regelen. En dus heb ik die telefoon eigenlijk altijd bij me en als ie op dringende manier gaat, wil ik hem graag op kunnen nemen.

Op de vraag van Joinz of ik een powerbank wilde reviewen was ik dan ook enthousiast, zo’n ding is namelijk hartstikke praktisch.

Ik kreeg deze draagbare batterij volgens afspraak vlot opgestuurd. Hij kwam in een mooi doosje en werkt simpel: je steekt de USB-stekker in het apparaat en hangt je telefoon er aan. Dan, en dat vind ik leuk, schud je even met de powerbank om hem te activeren. Er wordt dan geladen en wat mij betreft in een verrassend tempo.

Minder elegant vind ik het meegeleverde kabeltje, dat is zo’n drie-in-één geval. Dat het er bij zit is logisch natuurlijk en het is gelukkig ook vrij makkelijk te ondervangen door de lader die bij het te laden device hoort te gebruiken.

De externe batterij is tamelijk handzaam qua formaat, in mijn jaszak heb ik er geen last van. Qua design zou ik zelf altijd kiezen voor strak en vierkant in plaats van de ovale vormen die deze pack heeft, maar ja, over smaak valt niet te twisten. Er zijn overigens allerlei verschillende vormen verkrijgbaar, en daarmee is er voor ieder wat wils.

Mijn telefoon kan zich in vlot tempo een keer of drie, vier opladen met behulp van de powerbank en mocht die dan onverhoopt leeg raken, laadt de powerbank met een USB-lader snel weer op. Ik ben er blij mee!

U begrijpt, er is hier sprake van een gesponsorde samenwerking.

1 Comment

  1. Mirjam says: Beantwoorden

    Die drie-in-een kabel is natuurlijk handig als er een Android vriendinnetje langskomt in je iPhone huishouden 😉

Geef een reactie