Dat de groepdriezoon gezegend is met een grote fantasie én graag dingen dingen die hij bijvoorbeeld op tv zag extrapoleert naar zijn spel, dat wisten we al. Ook waren we op de hoogte van het feit dat hij graag danst op muziek.

De laatste maanden kwam er echter een leuke dimensie bij. Hij heeft ontdekt dat hij het leuk vindt om mee te zingen met de liedjes uit zijn favoriete films. Niet alleen meezingen trouwens, te pas en te onpas wordt er op het ogenblik gezongen.

En dan het liefst het lied dat Quasimodo in ‘de klokkenluider’ van de Notre Dame’ zingt. Als de film bekeken wordt zingt de kleuterzoon enthousiast mee. Als alleen de muziek beluisterd wordt krijgen we er een gratis performance bij.

Verder gebeurt het geregeld dat we op één of ander onmogelijk tijdstip gezang uit het bed van ons mannetje horen komen. Hij wordt nog al eens vroeg wakker, en dan gaat ie zingen.

Zijn zusjes worden daar gelukkig niet wakker van, hoewel het zingen wel aanstekelijk werkt. De kleuterdochter laat inmiddels ook van zich horen en zelfs in het gebrabbel van de dreumesdochter zijn de klanken van het ‘naar buiten’ te beluisteren.

Ik koester de momenten ??.

Foto: net als Quasi