Bewegen maar

Op de app van de bijenklas van de kleuterdochter kwam opeens een stapel foto’s voorbij. Ik schrok heel even, had ik de één of andere activiteit over het hoofd gezien?

Gelukkig zag ik op één van de foto’s de man man voorbijkomen en die ging een paar weken geleden met de klas op kabouterjacht, de foto’s hadden dus gewoon een beetje vertraging.

Er kwamen plaatjes van de kabouterjacht langs, en van de sportochtend, of middag, dat zou ook zomaar kunnen die recent geweest is. Ik moet bekennen dat die activiteit me wel een beetje ontgaan was, het viel op één van mijn schooldagen en ik realiseerde me pas dat het zich had afgespeeld toen de kleuterdochter ’s avonds met een flesje water aan kwam zetten.

Nog goed dat de sportactiviteit behalve het meenemen van sportkleding geen specifieke voorbereiding vroeg, zo kwam ik mooi weg met deze mammamisser. Ik had de kleuterdochter namelijk no way kunnen overtuigen tot het aantrekken van andersoortige kleding dan een jurk, daarmee droeg ze nu geen andere kleding dan wanneer ik wel had bedacht dat er gesport zou worden.

De foto’s die ik kreeg vond ik erg grappig. Het kan zo heerlijk veelzeggend zijn. Schijnbaar werd er gewarming-upt en gerekt dan wel gestrekt alvorens de kleuters echt aan de slag gingen. Een beetje scheef hangen met de armen boven het hoofd snapte mijn meisje nog wel.

De volgende oefening bleek ingewikkelder, dus draaide de kleuterdochter haar heupen maar wat in het rond en stak haar handen in haar mond (ja, dat rijmt). Prachtig karakteristiek, ik zie het haar gewoon doen.

Binnenkort zullen er wel allerlei decemberactiviteiten op school gaan plaatsvinden. Ik zal me eens iets harder in gaan zetten om er voor te zorgen dat ik daar van op de hoogte ben alvorens het zich gaat afspelen.

Geef een reactie