Zelfzorg III

Een afbeelding van het zogenaamde moodboard dat ik afgelopen week in het eerste deel van de mini-vakantie samenstelde. Ik kwam het tegen terwijl ik op zoek was naar een ander plaatje en keek er eens naar terug. Ik maakte het als onderdeel van de workshop over zelfzorg en realiseerde me dat dat nu even extra aan de orde is.

Het was druk de afgelopen week. Met de komst van Sinterklaas, een congres van de man, zes school en/of werkdagen achter elkaar en als klap op de vuurpijl drie vroege diensten op rij.

Dat laatste leidt gezien mijn bioritme gegarandeerd tot slaaptekort en ik merk dat ik van dat idee nogal onrustig word. Ik voel me dan continu een soort van gehaast omdat ik eigenlijk wat extra uren moet slapen.

Dom natuurlijk, want dat levert alleen maar minder slaap op en bovendien leert de praktijk dat ik het over het algemeen prima redt op betrekkelijk weinig uren in bed.

Met dat idee in mijn achterhoofd ging ik op zondagavond dan toch maar een rondje rennen. De opruim- en broodsmeeractiviteiten moesten maar wachten. Het was een beetje koud, maar zeker ook lekker. Missie zelfzorg geslaagd!

Geef een reactie