Lekker kort

‘Maandagavond heb ik nog wel een plekje’ zo appte Rene van HFDZK vorige week. Het zou wel weer uitdraaien op een wat strak schema, maar ik heb de kappersafspraak toch maar genoteerd. Zelfs op mijn werk kreeg ik commentaar dat mijn haar zo lang werd. En het steeds uit mijn ogen plukken van de lokken was ik ook wel zat.

Nu ben ik niet direct fan van naar de kapper gaan. Niet dat ik het nou heel erg vind hoor, zeker bij Rene is het gewoon gezellig. Maar ik vind er nooit echt tijd voor. Het past meestal niet zo in mijn planning. Vandaar dat ik betrekkelijk weinig ga en in ieder geval zeker niet om de gebruikelijke zes weken.

Derhalve heb ik de tactiek om het flink kort te laten knippen. Dan kan ik weer een tijdje vooruit. Daarnaast vind ik korte kapsels heel leuk. Dat gezegd hebbende had ik het toch nog niet aangedurfd om het eens écht kort te laten knippen.

Raar eigenlijk, want het groeit snel genoeg weer aan en ik vind het er bij anderen tof uitzien. Na wat wikken en twijfelen besloot ik dat het deze keer dan mocht gebeuren. Weg met dat haar.

Helemaal leuk vind ik het zelf. En nu ben ik heel benieuwd naar de reacties van de rest van de wereld. Het bleek onmogelijk om een fatsoenlijke foto te maken, er was wat weinig licht vanavond. Maar ik zie er nu zo’n beetje uit als de oude (lees: 35+) versie van Eleven uit Stranger Things. Die is natuurlijk supercool, dus ik ben er blij mee.

Geef een reactie