De vooruitblik

Een terugblik in het oude jaar, en derhalve logischerwijs een vooruitblik in het nieuwe jaar. Goede voornemens schijnen doorgaans weinig op te leveren, na een paar weken zijn de meeste alweer vergeten. Desondanks heb ik wel plannen voor het komende jaar.

Zo ga ik gewoon door met mijn werk als verpleegkundige-to-be. Ik blijf nog een goed half jaar op de afdeling waar ik nu werk en ga daarna over na een andere afdeling. Ik ben heel benieuwd wat het me allemaal gaat brengen, maar veel leren ga ik sowieso.

Daar aan verbonden is school. Na 2019 zit ik, als het goed is dan, in het examenjaar en heb ik nog een half jaar om de hele handel af te ronden. Het klinkt wellicht wat vreemd, maar voor wat betreft school heb ik me voorgenomen om vooral de tachtigtwintigregel toe te passen. Of te cherrypicken zo je wilt.

Daarmee doel ik vooral op de hoeveelheid energie die ik in de opleiding steek. Ik ben geneigd om dingen tamelijk grondig aan te pakken, terwijl er niet altijd zoveel voor nodig is om toch een goed resultaat te behalen. Een lastig doel zo vind ik. Maar de energiebalans is een belangrijk onderdeel.

Want naast school en werk is er een huishouden wat draaiend moet worden gehouden door de man en mijzelf. En willen we ook nog graag van ons gezin genieten. We hebben veel spreekwoordelijke ballen in de lucht en het valt niet altijd mee om die daar te houden.

De komende tijd ga ik qua huishouden aan de slag met opruimen en hopelijk ook met ontspullen. Ik denk dat ik dat met de ‘een onderdeel per dag’ (of keer) methode ga doen, daar kom ik vast nog op terug.

Waar ik ook nog altijd zoekende in ben is hoe het eten te organiseren. De Albert Heijn levert met zijn bezorgservice en maaltijdboxen geregeld een flinke bijdrage, maar het moet nog wat verfijnd worden. Ik hoop de ultieme mealprepmethode te vinden. Mocht dat zo zijn laat ik dat uiteraard weten.

De afgelopen tijd ben ik actiever gaan sporten en ik ben niet van plan om daar weer mee te stoppen. Er liggen wat doelen in de vorm van een hardloopwedstrijd en een deel van een triatlon. Daarnaast ben ik druk geweest met het tillen van zware dingen en dat bevalt me wel.

Wat realistisch is qua doel daarin weet ik niet zo goed, en het gaat eigenlijk ook meer om het proces. Maar ik zou het toch wel erg tof vonden om te kunnen zeggen dat ik, laat ik eens iets zeggen, honderd kilo op kan tillen. Ook hierover ben ik nog niet uitgepraat.

Het allerbelangrijkst is uiteraard de tijd die we met elkaar doorbrengen. Er komen vast heerlijke weekenden en vakanties en allerlei prachtige mijlpalen met ons mooie drietal.

Ik kijk uit naar 2019. Heel veel geluk gewenst!

Geef een reactie