Meisjes

Het blijft toch leuk hè, de herinneringen van Facebook. Zo kreeg ik vandaag een plaatje de zien van drie jaar geleden. De kleuterdochter, die toen nog dreumesdochter was, had mijn schoenen aangetrokken en vond dat reuzegrappig.

Drie jaar geleden, dat is dus eindeloos lang en tegelijk heel kort geleden. Hoe is het mogelijk dat mijn oudste meisje opeens zo groot geworden is zeg. Ik weet nog als de dag van gister dat ze daar met een heel ondeugend koppie om de hoek kwam kijken.

En toch is mijn jongste meisje inmiddels al ouder dan mijn oudste meisje op die foto. Het moge duidelijk zijn dat we met zusjes te maken hebben. Hoewel de dames ook totaal verschillend zijn.

De kleuterdochter begon in de periode dat de foto werd genomen zo’n beetje te praten en is daar werkelijk nooit meer mee opgehouden. De dreumesdochter heeft vooralsnog weinig behoefte aan kletsen.

Qua motoriek is het zo’n beetje andersom, de kleuterdochter pakt fysieke uitdagenden met grote omzichtigheid aan. De dreumesdochter klimt overal gewoon onverschrokken op.

In één ding lijken ze dan weer wel behoorlijk op elkaar. Ze zijn allebei lekker eigenwijs.

Geef een reactie