Ballast

We bestelden een extra wasmand, ik doe de was tegenwoordig nogal gefaseerd en dat resulteert in grote stapels schone was. Die dan nog gevouwen moet worden en in de tussentijd toch ergens moet blijven. Om te voorkomen dat de wasberg steeds van bed naar stoel in de slaapkamer verplaatst wordt, besloten we tot deze diepte-investering.

De nieuwe wasmand kwam in een grote doos van bijna anderhalve meter hoog en na het in gebruik nemen van de mand zei de man dat daar mooi de boeken in konden die we niet meer wilden hebben.

Daar triggerde hij de Marie Kondo in mij die zo af en toe heel tijdelijk de kop op steekt. De boekenkast in de studeerkamer staat me al een tijdje in de weg. Mentaal dan vooral hoor. Het ding staat tegen de muur in de studeerkamer en in de praktijk kom ik daar betrekkelijk weinig.

In het decennium voor het exemplaar waar we nu inzitten had ik een grote liefde voor boeken en ik heb er dan ook een hele berg verzameld. Ik deed al wel eens opruimpogingen, zo zette ik ooit een groot deel te koop via die grote ronde online winkel, maar echt leger werd het er niet van.

Een jaar of zes geleden verhuisden we naar ons huidige stekkie en richtte ik de boekenkast in. De meeste boeken kwamen er vervolgens niet meer uit. Nu willen we graag meer gaan doen met die kamer en dus is het écht tijd om eens op te gaan ruimen.

Met een beetje pijn in mijn hart maar vooral met veel opluchting ben ik zeer rigoureus door mijn boekenvoorraad gesjeesd. Het resultaat was dat die hele grote doos tot de rand toe vol zat. Superonhandig, want no way dat die doos nog opgetild kon worden maar het statement was aardig.

Het kostte me nog wel wat tijd en enig schuldgevoel om de hele handel in handzame brokjes voor de heren oud papier te verdelen. Het schuldgevoel was minder geweest als ik alles naar een kringloopwinkel had gebracht. Maar daar waren een rit of vier met de bakfiets wel voor nodig geweest en ik koos voor de easy way out. Met een beetje schuldgevoel op de koop toe.

De studeerkamer en mijn hoofd zijn per saldo een beetje lichter geworden. Een stapel ballast armer!

Geef een reactie