And she’s back

Anderhalve week dames en heren, zo lang duurde het om weer terug in de digitale wereld te geraken. Ik ben dus tamelijk goed gedetoxt, maar val nu keihard weer terug.

Vorige week zaterdag werd duidelijk dat mijn trouwe smartphone definitief in de terminale fase kwam en bestelde ik een opvolger. Ik klaagde al even over het tempo van de levering en wellicht had ik dat beter niet kunnen doen. Of ik had een onheilspellend voorgevoel wat tot klagen leidde, dat kan ook.

Hoe het ook zij, de bestelde telefoon is volgens leapp wel bij de post geraakt maar, zo leert track en trace mij, nooit verder gekomen dan ‘ontvangen door PostNL’. Na een paar dagen afwachten ben ik dan toch maar verhaal gaan halen bij leapp. Die vonden dat ik eerst het onderzoek ingesteld door onze vrienden van de post moest afwachten.

Soort van begrijpelijk, maar ik zat er mee. Zonder telefoon. Geheel volgens mijn verwachting bleef de beloofde update op maandag uit en belde ik dinsdag maar weer eens om te vragen wat de stand van zaken was. De post liet nog niets weten, maar ze besloten bij leapp over hun hart te strijken en alvast een nieuw toestel op te sturen.

Waarom ze daar zo moeilijk over deden weet ik niet, de zending was verzekerd, dus schade zullen ze er sowieso niet echt van ondervinden. Het nieuwe exemplaar had ook nog eens niet de kleur die ik oorspronkelijk bestelde, die was namelijk op. En derhalve heb ik nu een roze iPhone 7. Hoezeeeee.

Ik had eigenlijk de hoop dat leapp wel met een vorm van compensatie zou komen. In de vorm van een vergoeding of een leuke accessoire ofzo. Het is immers bepaald een wanprestatie om er ruim anderhalve week over te doen om een product wat op voorraad is bij een klant te krijgen.

Helaas waren ze niet zo attent en nu ben ik me maar eens aan t beraden of ik nog om compensatie ga vragen. En natuurlijk ook ook over hoe die compensatie er dan uit zou moeten zien. Suggesties zijn welkom!

2 Comment

  1. Heel vervelend als bestellingen niet op tijd aankomen. Van de reviews die ik als webwinkelier krijg zijn de meeste (meer dan 90%) positief. De negatieve gaan altijd over de levering. En dat is iets waar ik niets aan kan doen. Op het moment dat de webwinkelier het aanbiedt bij Post.nl is er niets meer wat je kunt doen. Klachten en vragen om compensatie horen dan naar de postverzorger, in dit geval post.nl, te gaan.

    1. Bianca says: Beantwoorden

      Ja en nee. Het probleem ligt natuurlijk bij de post. Maar met de manier waarop je de mee omgaat kun je je als bedrijf onderscheiden.

Geef een reactie