De twaalfde van mei was de verjaardag van Florence Nightingale. Een zeer bekende naam uiteraard en als ik de Wikipedia pagina mag geloven is zij naast de grondlegster van de verpleegkunde ook een icoon voor het feminisme en met haar focus op hygiëne van grote invloed op de gezondheidszorg in het algemeen.

Het is best logisch dat de verjaardag van de ‘moeder der verpleegkunst’ wereldwijd is uitgeroepen tot de dag van de verpleegkunde. Vervolgens vind ik het fascinerend en haast té toevallig dat deze dag dit jaar samenvalt met Moederdag.

Ik ga er maar eens een feestje van maken. De kindjes hebben geloof ik allerlei kunstwerken gemaakt, ik heb plechtig moeten beloven om niet naar hun cadeaus op zoek te gaan. Na het vieren van Moederdag rol ik door naar het volgende festijn, ik mag namelijk gaan werken.

De RSZK liet haar medewerkers al weten ze te waarderen middels een doosje chocola en een lieve boodschap. Briljant cadeau wat mij betreft, al die zusters/moeders* houden daar immers van :).

Happy Mothers/Nurses Day!

* en ik neem toch aan dat de mannen onder de zorgverleners het ook kunnen waarderen