Tsjechië!

Het is gelukt hoor. Na de toestanden met het rijbewijs, nog wat diensten in de hitte en een voor ons doen best ruime inpaktijd ging ik op zondagavond onderweg naar het vliegveld. In mijn eentje. Om de huurauto te halen. Best handig zo’n locatie op nog geen tien busminuten.

Mijn nieuwe rijbewijs werd goedgekeurd en eenmaal thuis mikte ik snel een berg kleren in een koffer. De man ging vervolgens verder met de voorbereidingen en ik ging snel slapen. Om drie uur ging de wekker namelijk weer. Aangezien ik het chauffeurdeel doe, mocht ik slapen.

De reis naar Tsjechië verliep tamelijk soepel. Het idee dat de kinderen in de auto verder zouden slapen bleek helaas wat naïef. Onze stuiterballen waren veel te enthousiast.

We arriveerden laat in de middag bij het huisjespark in Lipno nad Vltavou. We hadden niet geheel gepland een detour door mist en Oostenrijkse bergen en ik was er wel zo’n beetje klaar mee.

Het huisje bleek werkelijk prima, het uitzicht fantastisch, eten wat later op de avond was een kleine uitdaging en de bedden sliepen heerlijk. Nouja, de helft van de bedden dan. Ik had al vrij snel besloten dat de groepdriezoon en kleuterdochter maar op de slaapbank moesten.

We ontdekten de afgelopen dagen de ultieme speeltuin en een tof boomkroonpad hier in het ski-oord. De man is al lekker op de sportieve toer en neemt de groepdriezoon daar gezellig in mee. De kleuterdochter geniet zich suf van al het spelen en de dagelijkse ijsjes* en de peuterdochter is heel druk met haar vakantiesprong.

Zelf heb ik er al een rondje buikloop opzitten, in vergelijking met de vorige vakanties is dat een absolute meevaller dus ik teken ervoor. We hebben nog een ruime week op deze heerlijke plek. Wij genieten rustig verder.

*ons huisje is letterlijk boven een ijsjeswinkel, dus wat moet je anders.

Geef een reactie