Naar de speeltuin

Toen de groepdriezoon en kleuterdochter nog een maatje kleiner waren en ik geregeld hele dagen met het hele spul thuis was, kwamen we vaak bij de Hazewinkel. Een mooie kinderboerderij en vooral grote speeltuin aan de rand van Veldhoven.

Tegenwoordig komen we er minder vaak. Ik heb zelf meer om handen met het werk en tot voor kort mijn opleiding, maar vooral ook zijn de kinderen drukker. Ze moeten sowieso naar school, naar de zwemles en ze willen ook graag afspreken met vriendjes en vriendinnetjes.

Op deze tweede Pinksterdag kwamen we er weer eens terecht. Geheel ongepland, maar daarom niet minder leuk. Mijn eigen dag was al vroeg begonnen, ik draaide een korte ochtenddienst van zeven tot half elf. Toen ik na een beetje uitloop weer thuiskwam, zat de rest van de familie net zo’n beetje te ontbijten en terwijl ik me omkleedde hoorde ik de deur beneden opengaan.

De schoonmaakster stapte binnen. Daar hadden de man en ik even geen rekening mee gehouden, maar ze was desondanks erg welkom. We hebben een hele snelle opruimronde gehouden en daarna ging ik met alle drie de kids naar de supermarkt.

Om geld en versnaperingen te halen. Het geld gaven we weer thuis af en de versnaperingen gingen mee naar de speeltuin. Het er heen fietsen vond de kleuterdochter toch wel ver, maar eenmaal gearriveerd was ze erg gelukkig.

Alle drie trouwens. Er werd eindeloos geschommeld. Want dat is toch wel echt het leukste wat er is. Daarnaast werd er gegleden, gedraaid, geklommen en lekker gegeten van de ingekochte snacks. Ik had zelf zowaar ook even de gelegenheid om onder een boom te gaan zitten en daar heb ik natuurlijk uitgebreid van genoten.

Na twee uur spelen waren ze moe en ze gingen tot mijn verbazing gewillig weer mee naar huis. De kleuterdochter had wat moeite met het weer terug fietsen. Toch handig dat ik inmiddels buitengewoon bedreven ben in bakfietsen met een peuter terwijl ik een fietsende kleuter voortduw.

Een prima dag dus. En het voelde ook prima om op pad te gaan. We waren zeker niet de enige met het idee naar de speeltuin te gaan, maar er was ruimte genoeg. Fijn om gewoon lekker te genieten!

Geef een reactie