Er ging een flauw grapje het internet over een tijdje terug:

On average, a panda feeds for approximately 12 hours a day. This is the same as an adult at home under quarantine, which is why we call it a ‘pandemic’

Ik moet zeggen, ik hou wel van dat soort humor. Je kunt er maar beter een beetje mee lachen toch. De ellende met dit soort flauwigheden is dat ze altijd gebaseerd zijn op een kern van waarheid…

En hoewel ik zeker geen twaalf uur per dag eet en ook eigenlijk niet echt in quarantaine ben of was, werd mijn normale ritme flink verstoord. De sportschool ging dicht, de werktijden veranderden, de boodschappenbezorgservice begaf. U snapt, het ging helemaal mis.

De laatste weken is het ritme redelijk hersteld en ook kregen we weer voet aan de grond bij de bezorgservice van de blauwe grootgrutter. De sportschool laat nog een paar weekjes op zich wachten, maar dat zou niet persé een belemmering moeten zijn.

Toch is mijn motivatie een gezonde leefstijl te handhaven nog ver te zoeken. En dat terwijl we de laatste tijd nou net geleerd hebben dat dat zo belangrijk is. Een paar weken terug had ik even de smaak te pakken, maar dat was van korte duur.

Ik heb hier thuis een heel goed voorbeeld rondlopen, de man wordt fitter en fitter met al zijn online buikspiertrainingen. Maar ook dat zorgt vooralsnog niet echt voor inspiratie aan mijn kant.

Dus ik dacht, ik slinger mijn issue maar eens het internet op. Misschien vind ik herkenning. En wie weet zijn er mensen met tips, tricks of zin om mee te doen deze pandemische complicatie te doorbreken. Ik hoor het graag!