Het doucheschema

De meisjes en ik stapten vanochtend onder de douche voor een spettersessie en eenmaal onder die douche stond ik na de exercitie van het haren wassen eens na te denken over de douchefrequentie die we er op na houden.

Ik hoor en lees wel eens dat er in sommige huishoudens dagelijks voor het slapen gaan gedoucht wordt. Dat zouden de kids hier wellicht best leuk vinden. Maar ik vind het zelf geloof ik een waardeloos idee. Ik vind het namelijk een hele klucht om het spul na het douchen weer droog en aangekleed te krijgen en dan ook nog iets zinnigs te doen met alle lange haren.

Zo in de loop van de tijd is hier ontstaan dat we in het weekend meestal uitgebreid douchen en door de week eigenlijk verder niet. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, soms wil er een kind ‘s morgens met de man mee douchen. En soms is er iemand heel vies geworden, dan wordt er ook extra gespetterd.

Maar over het algemeen is de frequentie dus één keer per week. Langer houden de al genoemde lange haren het niet vol. Die worden niet zo zeer vet, maar wel stug en dan moet er gewassen worden.

Ik stond me al douchende af te vragen of we nu een stel smeerkezen zijn. Of eigenlijk de kids, want de man en ik zien met de wat hogere sport frequentie wel vaker de douche van binnen.

Ergens voelt het als een beetje weinig, eens in de week. Maar rationeel gezien kan ik het aardig verkopen. Immers, al dat water is niet uitgesproken goed voor tere kinderhuidjes, veel water verbruiken niet erg ‘goed voor de wereld’ zoals de groepdriezoon dat uit zou drukken en het is nu niet dat ze stinken ofzo.

U voelt de vraag al komen; hoe vaak douchen jullie kinderen?


Foto: de peuterdochter laste bij deze fontijn een extra douchesessie in, met haren wassen en al. Wat weer aanleiding gaf tot nog een extra rondje douchen maar dan thuis.

2 Comment

  1. Sanne says: Beantwoorden

    Hier 2-3 keer per week. Ik vind dat meer dan genoeg. Ze stinken inderdaad niet, hebben allebei erg last van eczeem, en zoals je zegt: veel beter voor de planeet zo 🙂

  2. Madelon says: Beantwoorden

    Hier 1 of 2 keer per week. De man en ik douchen ook vaker. En inderdaad, de uitgebreide douchesessie zit vaak in het weekend!

Geef een reactie