Meer dan applaus

Men is daar in Den Haag al een tijdje bezig met meer geld voor de zorg. En dat verliep geheel volgens verwachting. Er werd hard geklapt en daar hield het mee op, is volgens mij een goede samenvatting.

Tot mijn niet geringe verbazing kwam er een einde aan die tendens, want opeens werd er toegezegd dat de zorgmedewerkers een bonus van duizend euro tegemoet kunnen zien. Murw geslagen als ik ben was mijn eerste gedachte aan een blije belastingdienst. Want die zouden daar vast wel bij varen.

Maar dat zou niet zo moeten zijn. Toch dacht ik wederom aan de belastingdienst. Ze zullen de kinderopvangtoeslag dan wel flink verminderen. Maar ook dat schijnt niet de bedoeling te zijn.

Het klinkt dus allemaal veelbelovend maar desalniettemin merk ik bij mezelf dat ik mijn verwachtingen temper. Een beetje een eerst zien dan geloven gevoel heb ik. Ik begreep uit de berichtgeving dat organisaties de bonussen na 1 oktober mogen aanvragen.

En hoewel dat me niet bijster ingewikkeld lijkt, moet die aanvraag dus eerst gedaan worden, dan moet de overheid dat geld toekennen en daadwerkelijk overmaken en dan moet mijn werkgever het nog bij ons medewerkers zien te krijgen. Ik ben benieuwd, wel hoopvol.

1 Comment

  1. Jack says: Beantwoorden

    Eerst zien dan geloven. Gezien het aantal horden die moeten worden genomen een uitstekende houding

Geef een reactie