Vroeger, en dan heb ik het over een jaar of vijftien geleden, dat is wel echt vroeger lijkt me, ging ik geregeld met de YMCA op klusweekend. Ik zat bij de buitensporttak en we organiseerden zomerkampen vlakbij de Franse grens in de Belgische Ardennen.

De Belgische YWCA (ja, dat is de damesvariant) had, of heeft, geen idee, daar een prachtig primitief kampterrein waar we onze kampen doorbrachten. En waar gehakt wordt, daar vallen spaanders, dus moest er zo af en toe geklust worden. Tijdens het zogenaamde klusweekend.

Tijdens het laatste weekend van de treinbeperkingen hielden we hier thuis ook maar eens klusweekend. En terugkomweekend op mijn werk want er vielen veel opengekomen diensten op te lossen.

De man maakte een complete tube ingewikkelde sneldrogende componentenlijm leeg op allerlei gesneuvelde onderdelen van in ons huishouden. Het leverde een stel blije kinderen, een iets netter huis en een leuk plaatje op.