Wat mij betreft is de website van Borstvoeding.com bepaald een icoon op het gebied van informatie over borstvoeding geven in Nederland. Ik herinner me maar al te goed hoe ik eindeloos allerlei informatie over allerlei soorten problemen die te maken hebben met voeden, groeien van baby’s, spruw, aanleggen en wat allemaal niet nog meer, heb zitten lezen op die website.

Werkelijk een onuitputtelijke bron van informatie waarbij je eens niet steeds reclame voor allerlei kunstvoeding of zinloze hulpmiddelen tegenkwam. Begrijp me niet verkeerd hè, er is niets mis met kunstvoeding, maar dat informatie over borstvoeding wordt gegeven of gesponsord door kunstvoedingsfabriekanten is gewoon een beetje vreemd toch.

Onlosmakelijk verbonden met deze fantastische bron van informatie is Stefan Kleintjes. Hij is kinderdiëtist en lactatiekundige. En de oprichter en drijvende kracht achter Borstvoeding.com. Daarnaast schreef hij verschillende boeken over kleine kinderen en eten. Het boek ‘eten voor de kleintjes’ moet hier nog altijd ergens in de kast staan en de manier waarop onze gupjes begonnen met eten is goeddeels op dit boek gebaseerd.

En nu gaat Stefan Kleintjes stoppen. Niet met zijn diëtetiekpraktijk in Groningen, maar wel met de website. Hij heeft een heel team gevonden wat hem op gaat volgen en gaat zorgen dat de informatie up-to-date blijft.

Ter ere van deze wissel heeft de website een heel nieuw jasje gekregen, het ziet er werkelijk supermooi uit. Daarnaast hebben de nieuwe medewerkers bedacht dat er een cadeau moet komen voor Stefan Kleintjes. Niet geheel onterecht wat mij betreft. Zoals ik al zei heeft hij een schat aan informatie weten te creëren, waar volgens mij heel veel mensen veel aan gehad hebben.

Nu wonen Stefan en zijn vrouw in een oude boerderij in Groningen en de laatste jaren is daar door alle aardbevingen flink wat schade aan ontstaan. Als cadeau heeft met nu bedacht om een bijdrage te leveren aan de herstelwerkzaamheden. Mooi cadeau, zo vind ik, daar heeft hij tenminste écht iets aan.

Aan mij (en met mij nog veel anderen) kwam het verzoek ruchtbaarheid te geven aan de nieuwe website en de crowdfundingactie voor het huis van Stefan. Dat wil ik natuurlijk graag doen en delen van dit blogje wordt derhalve gewaardeerd.

Rest mij vanaf deze plek niet veel meer dan Stefan te bedanken voor zijn tomeloze inzet en het nieuwe team achter borstvoeding.com ontzettend veel succes met het voortzetten van het belangrijke werk.