Lekker zwemmen

Week drie van de zomervakantie en we hebben er een mooi ritme in ontwikkeld. Op de dinsdag ben ik thuis met de kids en ik wil dan graag gaan sporten. Dat kan, want de kidsclub bij de sportschool is open en daar wordt altijd heerlijk gespeeld.

Ik moet er wel bij bekennen dat ik niet eerder dan een uur of elf inschrijf. Dan kan er ‘s morgens namelijk tv gekeken en uitgeslapen worden. U mag zelf even invullen wie wat precies doet.

Als ik dan rond half één uitgegymnastiekt ben zijn we toch met zijn allen bij David Lloyd en kunnen we net zo goed meteen gaan zwemmen. Dat wordt zeer gewaardeerd door de kids en de toestand er omheen wordt zo langzamerhand wat minder groot nu twee van de drie zich ook daadwerkelijk aan gaan kleden als ik dat aan ze vraag.

Ze vonden het wederom heerlijk. De meisjes dobberden, spetterden en sprongen in het rond en de groepvierzoon besloot tot mijn verbazing te gaan werken aan zijn zwemtechniek. Nadat ik hem had voorgedaan hoe het borstcrawlen nog beter zou kunnen gaan, begon hij enthousiast te oefenen en nadien zwom hij zelfs nog een paar baantjes met mij mee. Ik kan er niets van zeggen.

Na het zwemmen volgden een uitgebreide douche- en fohnsessie. Je kunt er maar lol in hebben. We halen op deze manier de investering van het het sportschoolabonnement er wel uit want ik geloof dat we dit nog wel een paar keer gaan doen.

Toen we rond een uur of drie weer eens thuis waren besloot ik de pizza’s die voor op het diner stonden maar eens wat vervroegd te beleggen en serveren. We keken er nog een film over leeuwen bij en zo hadden weer een relaxte vakantiedag. Niets meer aan doen!

Geef een reactie