De maandag is altijd een wat hectische dag. Doorgaans werk ik een korte ochtenddienst, brengt de man het hele spul naar school dan wel opvang en haal ik halverwege de dag onze peuter weer op bij het kinderdagverblijf.

Deze keer ging het anders, dus ik was volstrekt in de war. Ik hoefde niet naar de opa’s en de oma’s zoals de groepdriedochter het zo mooi zei. Dus deed ik de schoolrun en ging daarna alsnog iets werkgerelateerd doen. Dat duurde uiteraard langer dan verwacht waardoor ik hard moest fietsen om mijn sportschooldate te halen.

Na het sporten ging ik net als altijd de peuterdochter halen en werd de dag weer een gewone maandag. En op die dag kijk ik meestal samen met mijn kleinste meisje wat tv voordat we haar broer en zus gaan halen en aan het leed dat zwemles heet beginnen.

Deze keer op het grote bed, want de schoonmaakster was beneden druk. De peterdochter keek Pieter Konijn en ik keek peuterdochter. Ze zat er weer eens prachtig bij.

Geheel verzonken in haar favoriete serie zat ze met een soort automatische beweging de haren van de Barbie te kammen. Haar vanzelfsprekende zorgzaamheid voor de poppen is gewoon vertederend. De peuterdochter is werkelijk een prima poppenmoeder.