Maatregel maandag

Zouden ze in Den Haag gedacht hebben dat als ze de persconferentie nou op maandag deden in plaats van op dinsdag er misschien weer meer mensen zouden kijken en hun verhaal over de maatregelen breder gedragen zou worden?

Die missie is voor ons huishouden in ieder geval geslaagd, want we keken er braaf met het hele gezin naar. Tijdens het eten van mijn zelfgemaakte uiensoep. Die was trouwens echt verrassend goed gelukt en ik gebruikte ook nog laurier. Dat vind ik heel cool dus mijn dag was toch wel geslaagd.

Ik schreef dat we keken, maar wellicht kan ik beter schrijven dat we een poging deden. De groepdrie- en peuterdochter vonden er logischerwijs bijzonder weinig aan en verzorgden daarom gewoon een extra programma. De groepvierzoon stelde weer allerlei heerlijke vragen.

Toen de man één van de heren op het podium wat onheus bejegende vertelde ik daarbij dat de man dat eigenlijk niet mocht zeggen. Het was leuk om te merken hoe de groepvierzoon de nuance van het eigenlijk probeerde te achterhalen. Hij vroeg me of het eigenlijk niet mocht of gewoon niet om er achter te komen wat ik van het onderwerp van kritiek vond.

Ik was daar toch soort van verbaasd over, qua taalbegrip zit het wel snor geloof ik. Vervolgens kwam de volgende taal vraag, namelijk over de gebaren tolk. Hij snapte er weinig van en toen moest er natuurlijk uitgelegd worden wat die dames daar aan het doen waren en waarom.

Het heikele onderwerp was wat mij betreft het mondkapje. Ik vrees dat we er aan moeten geloven. Nou ja, moeten is wellicht een groot

Achteraf las ik in de krant wat de maatregelen zo’n beetje waren en ik constateerde dat de impact weer behoorlijk gaat zijn. Ik was ook een beetje in de war. De burgemeester van Amsterdam begon maatregelen voor Eindhoven af te kondigen.

Ik vrees dat ik die mondkapjes dan toch maar ga implementeren. Voordeel is dan wel weer dat we hele gezellige hebben, gemaakt door de schoonmoeder van mijn broertje. Ik denk dat ik morgen maar eens de blits ga maken.

Hebben jullie ook al leuke mondkapjes? En wat is het fijnste soort?

Geef een reactie