Het is volgens mij al weer een tijdje geleden dat ik dingen schreef over de was. Dat is in de basis een goed teken denk ik, want dan zal het wel soort van onder controle zijn.

Er is nog altijd veel was, maar het lijkt er toch op dat de continue stroom iets kleiner is geworden. Alle kinderen zijn inmiddels alweer een tijdje definitief uit de luiers en dat scheelt sowieso al een hoop waswerk. Daarnaast zijn er dagen dat de kleren van alle drie de guppen niet vies werd. Ik kan dus volstaan met iets minder vaak wassen.

Ik heb gezorgd voor een grote stapel sokken en ondergoed voor iedereen en zo kom ik er mee weg dat ik me een paar keer per week even kwaad maak in plaats van zo’n beetje dagelijks. Onze grote acht kilo wasmachine helpt daar ook bij mee, het hele proces gaat tegenwoordig best efficient.

Soms gaat het helaas nog altijd mis. En het loopt altijd op hetzelfde onderdeel spaak, namelijk bij het vouwen van de schone was. Ik heb daar niet direct een hekel aan, maar het is geen klusje wat ik even tussendoor doe. Het liefst heb ik een paar uur de tijd om meteen alles mee op te ruimen, de bedden te verschonen en dus alle was netjes de kast in te krijgen.

Die tijd is er natuurlijk niet altijd en ik moet ook zeggen dat het vrij geregeld geen prioriteit heeft. Ik vind sporten gewoon leuker en belangrijker. Vandaar dat ik nu al een paar dagen ‘s morgens vroeg in een wasmand sta te graven naar schone sokken voor de kids.

Van het weekend ga ik aan de slag met mount Everfold. En ik ga orde op zaken stellen in de sokkencollectie van de kids.