Er was sprake van een vrije zaterdag en dus moest er gesport worden. De man draafde met twee hardloop vrienden twintigplus kilometer over de hei hier soort van in de buurt. Ik hield het bij een rondje sportschool. Ook prima, en daar kunnen de kids zo handig naar de kidsclub.

Toen we terugkwamen bleek de man alweer onderweg te zijn nadat hij thuis was gekomen van zijn hardloopavontuur. Hij had gehoord over de meest fantastische appelflappen en was die gaan halen.

Dat konden wij uiteraard alleen maar van harte toejuichen. Het hele huis rook naar de nog warme appel en bij het uitpakken was de euforie (bij de kids) en de schok (bij mij) compleet. Ze bleken werkelijk gigantisch te zijn. We hadden er een ruime vervanging van de lunch aan.

Ze waren ook echt superlekker. De groepvierzoon en peuterdochter kregen hem niet op maar de groepdriedochter ging stug door tot mijn verbazing. Ze genoot er van. En ik heb haar niet horen klagen toen het diner pas rijkelijk laat geserveerd werd.