In de gym luister ik graag naar podcasts. Een muziekje is in principe ook prima, maar een beetje luisteren naar geklets van andere mensen over een onderwerp dat me interesseert vind ik tijdens het sporten na of fijner dan naar muziek. En sportverslingerd als ik ben luister ik geregeld naar sportieve podcasts.

De man wees me recent op het bestaan van de uitzendingen gemaakt door Susan Krumins. Deze Nederlandse toploopster kletst samen de hoofdredacteur van de runnersworld geregeld met een groot enthousiasme wat tijd vol over haar hardloopleven. Prima tijdverdrijf, zeker tijdens het sporten.

Naar aanleiding van wat je luistert geeft de podcast-app luistersuggesties. Één van de suggesties was de podcast van The Running Crew en ook deze bevalt me prima. Ze wordt gemaakt door twee enthousiaste heren uit het Belgische Tongeren. Het toeval wil dat ik weet dat Tongeren op twee fietsvakantie dagen van Eindhoven ligt en dat wij er eens een nacht in de plaatselijke jeugdherberg doorbrachten. Mijn interesse was derhalve gewekt.

Na het luisteren van een paar afleveringen ben ik dan ook maar over gegaan tot het downloaden van de hardlooptrainingapp waar geregeld naar verwezen wordt en zodoende ben ik opeens weer gemotiveerd om me wat meer op het hardlopen te storten. En dan komt dan weer goed uit, want met alle Corona-maatregelen is hardlopen nog zo’n beetje het enige wat wel fatsoenlijk kan.

Ik kan me er over verbazen waar ik dan opeens inspiratie vandaan haal. En over alle toevalligheden waar dat dan ook nog aan vast hangt. Want in alle eerlijkheid was ik de afgelopen maanden weinig fanatiek in het hollen. Ik had gewoon niet zo’n zin.

Met hernieuwde energie begon ik woensdagochtend aan de voorgeschreven intervaltraining en toen ik na afloop naar de data keek bedacht ik me dat ik een mooi plaatje had gemaakt. Ik rende een klavertje met daarnaast een bergjespatroon.

Een mens kan er maar content mee zijn.