Tussen alle blije plaatjes en perfect gestylde Instagram beelden* door, is het misschien wel aardig om een foto van onze wastafel de wereld in te slingeren. Gewoon ter compensatie.

De badkamer is met vijf mensen in een huishouden bepaald een intensief gebruikte ruimte. Dat is logisch en natuurlijk op zich geen probleem als al die mensen een beetje netjes met de hele toestand om zouden gaan.

En dan denk ik met name aan het opruimen van handdoeken en kleding, tandpasta in de wasbakken wegpoetsen en de boel af en toe een keer droogvegen.

De man en ik doen dit echt wel op zijn tijd en ook de kids heb ik gevraagd iets netter te zijn bij het tandenpoetsen. Helaas is dat laatste aan dovemansoren gericht. Of eigenlijk snappen ze geloof ik niet wat ik bedoel. Want ze spoelen inmiddels plichtsgetrouw een beetje met water als ze hun tanden hebben gepoetst. Alleen heb ik ze nog niet bij kunnen brengen dat de tandpasta resten daarna verdwenen moeten zijn.

Vandaar dat het nogal geregeld gebeurt dat de wastafel geheel is onder gesmeerd. Daarnaast hebben de meisjes er een handje van om drie verschillende tubes tandpasta in gebruik te hebben en ook nog meerdere tandenborstels. En die dingen opruimen is uiteraard niet aan de orde.

Ondanks mijn dappere opruimpogingen is het daarmee nogal eens een zooitje. En dat is dan weer niet erg bevorderlijk voor de continuïteit van mijn pogingen.

Ik hou mijn hart ook een beetje vast, want als dit nu al uit de hand dreigt te lopen, hoe gaat het dan als het spul straks de puberleeftijd bereikt. Gelukkig heb ik nog een paar jaar om daar over na te denken.


* niet dat ik nou aan perfecte beelden doe hoor, daar ben ik niet zo goed in. Op deze foto staat de groepdriedochter trouwens te demonstreren wat voor ingewikkelde koprol ze op school aan de rekstok had uitgevoerd.