Helaas is gebleken dat ik allergisch ben voor het Corona-tijdperk. Ik heb me toch een jeuk gekregen. Ik hoop maar dat het vaccin dat meneer de Jonge beloofde een beetje helpt…

Ok, gezwets natuurlijk. Ik heb echt jeuk hoor, maar dat komt dus door de combinatie van psoriasis en de tijd van het jaar. Dat is desalniettemin toch gewoon vervelend en ik wil er even over klagen.

Van die psoriasis heb ik doorgaans niet uitgesproken veel last. Daar is trouwens meteen sprake van een flauwe grap want ik kan het woord psoriasis ook na vierendertig jaar nog altijd niet goed uitspreken. Wat nou uitgesproken…

Op mijn ellebogen zitten vrijwel altijd wat eczeem plekken en ook op mijn oogleden zijn wel eens wat onvolkomenheden te bespeuren. En dat was het dan meestal wel zo’n beetje.

Behalve in de wat vochtigere en koudere perioden van het jaar. Dan besluit mijn hele huid soms te gaan protesteren en zich ontzettend geïrriteerd te gaan gedragen. En daar krijg ik dus echt mega veel jeuk van.

De oplossing is eenvoudig en moeilijk tegelijk. Mijn lijf wil lente en zon. Maar ja, dat is tamelijk lastig om zo direct te realiseren in deze tijd van het jaar. Andere dingen die kunnen bijdragen zijn minder douchen, meer insmeren en een strak ‘gezonde levensstijl’ dieet aanhouden.

Stuk voor stuk punten die in de basis haalbaar zouden kunnen zijn maar niet perse heel leuk of aantrekkelijk. Zeker in deze rare tijden waarbij ik af en toe lekker lang douchen of veel chocolade pepernoten eten gewoon geoorloofd vind. Blijk ik toch allergisch voor Corona.