Bij de st@rtbaan had men bedacht dat het een goed idee zou zijn om op vier december een studiedag te plannen. Ik heb geen idee of de gedachte daarachter was dat ze al het volstrekt opgefokte grut dan mooi een dag minder in de drukke toestand in het gareel hoefden te houden, maar ik vond het best een goed idee.

Het gaf namelijk de mogelijkheid om een beetje op adem te komen na alle sinterklaasdrukte op school en voor de daadwerkelijke pakjesavond. En daarnaast maakten opa en oma van de gelegenheid gebruik om ook een beetje te Sinterklazen. Dat zou zeker minder leuk geweest zijn als er een gewone schooldag aan vooraf was gegaan.

Na een ochtend met veel spelen en hangen was het heel gezellig toen opa en oma kwamen. Er hebben die dit jaar nog maar weinig gezien en ze waren duidelijk gemist. Heerlijk vonden de kids het om lekker bij opa en oma te kunnen zitten en dollen.

De groepvierzoon had op donderdag op school een soort science setje gekregen waarmee elektriciteit uit sinaasappels en aardappels gehaald zou kunnen worden. Dat was een kolfje naar de hand van de technische opa en dus produceerde een sinaasappel een lichtje en een geluid alvorens we hem soldaat maakten.

Supercool natuurlijk. Misschien nog wel het meest omdat het met opa werd uitgevoerd. Om het feest compleet te maken bleek Sinterklaas dus ook cadeautjes in Uitgeest afgegeven te hebben. Een vergissing, want het moest in Eindhoven zijn. Nog een geluk dat opa en oma in Eindhoven zouden gaan.

Naast de cadeautjes nam oma ook nog een om met erwtensoep mee. Wij hadden een prima dag!