Nou het is duidelijk hè, gedeeltelijke en intelligente versies van een lockdown bleken weinig succesvol en derhalve zitten we nu heel gezellig met de feestdagen met de echte variant.

Van dat hele virus en de noodzaak van die lockdown kun je vinden wat je wilt, onder de streep zitten we toch gewoon met zijn allen met dezelfde situatie. Ik kan me er dan ook wel een beetje aan irriteren dat de winkelstraten de afgelopen tijd weer zo vol waren dat men besloot om de boel dan maar dicht te gooien en over de stormloop van maandag op winkels zeg ik maar gewoon niets.

De kerstvakantie zal er voor iedereen wel anders uit gaan zien dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Volgens de verse regels kunnen wij met ons gezin opzich wel naar de opa’s en oma’s, het probleem zit hem wel in de reis. Niet-noodzakelijke reizen mogen niet met het openbaar vervoer.

Met de sluiting van de scholen twee weken na de kerstvakantie begint de ellende wat mij betreft pas echt. En ik vermoed dat ik bepaald niet de enige ben die daar nogal tegen op ziet. Toestanden met thuiswerken, thuisonderwijs en vooral het combineren daarvan zal in veel huishoudens weer tot stressvolle situaties leiden.

Hoe het het bij ons allemaal precies uit gaat zien durf ik echt nog niet te zeggen. Ik hoop vooral heel hard dat Corona buiten de deuren van ons verpleeghuis blijft en dat al deze ellendige maatregelen in ieder geval iets op gaan leveren.

Dan ga ik me intussen maar bekwamen in quarantaine zen, net als de meneer op het plaatje. En als er iemand de eerste week van de kerstvakantie een auto kan missen hoor ik het ook graag.